Uudised

Uudised

Kanepi rahvatriatlonide sari tuleb taas
2022-06-20 10:22:00

Käesoleval aastal toimub Kanepi valla rahvatriatlonide sari juba viiendat aastat ning esimene võistlus on juba järgmisel pühapäeval, 26. juunil Krootusel. 

Sari ise koosneb kolmest etapist:
26. juuni 2022        Krootuse rahvatriatlon
21. august 2022  Kooraste rahvatriatlon
28. august 2022      Valgjärve rahvatriatlon

Rahvatriatloni kolm võistlusrada on oma olemuselt väga erinevad. Kõllestes asuv rada on kõige tasasemal maastikul, aga toimub kõige esimesena, kus osavõtjate treenitus on juunis veel tagasihoidlik. Valgjärve rattarada on üks Eesti suurima kõrguste vahega triatloniradasid. Distantsi esimesel poolel on ainult laskumised, mis võimaldavad puhata enne Valgjärve mäkke ronimist. Varasemad võistlused on näidanud, et distants on jõukohane kõigile ning palava ilmaga ei tekkinud võistlusraja läbimisel probleeme kellelgi. Koorastes rada on täies pikkuses kruusateedel ning sõidetav maastikurattaga.

Rahvatriatlonid toimuvad 2 distantsil ning võistlusklasse ja auhindu jagub paljudele. Lühemal ehk lastedistantsil on 100m ujumist, 4km rattasõitu ja 1 km jooksu. Pikemal põhidistantsil tuleb ujuda ca 250 meetrit, sõita rattaga 10 km ja lõpuks joosta 2km. Põhidistantsi pikkus peaks olema jõukohane kõigile ning siin saavad end proovile panna ka need, kellel varasemalt spordiga kokkupuuteid vähe.

Iga etapi parimaid autasustatakse kolmes laste- ja põhidistantsi vanuserühmas ning põhidistantsi veterandide ja võistkondade arvestuses. Võistkonna võistluses saavad osaleda 3-liikmelised võistkonnad, kus iga ala teeb erinev inimene.

Kanepi rahvatriatloni sarja korraldab AOK Arendus MTÜ ning lisaks Kanepi vallale toetavad võistlust ka paljud kohalikud ettevõtted. Huvi korral saab täpsemalt juhenditega tutvuda www.triatlon.ee veebilehel rubriigis Võistlused > Kalender.

Lisainfo:
Hegri Narusk
Tel: 50 36 460

Andres Kübar
Tel: 50 14 939

 

eu