Uudised

Uudised

Serviti euroteekond jätkub
2022-10-31 09:37:00

Eesti klubid läksid eurosarjas omavahel vastamisi.

Möödunud nädalavahetusel startis Põlva Käsipalliklubi meeskond Serviti EHF European Cup'i teises ringis, vastaseks loosi tahtel ei keegi muu, kui kodune rivaal Viljandi HC.

Esimesest voorust oli Serviti prii eelneva eurosarja hooaja saavutuste tõttu. Kuigi statistika rääkis Serviti kasuks – eelmisel hooajal tehti Eesti käsipalli ajalugu, kui jõuti kolmandasse ringi –, siis nii avamäng kui ka korduskohtumine osutusid väga tasavägisteks.

Laupäeval, 29. oktoobril mindi vastamisi Serviti kodusaalis. Avapauk oli oma nime vääriline – mäng oli äärmiselt võrdne ja terav. Kogu kohtumine möödus peamiselt punkt-punktis mängides, vaid paaril korral õnnestus Servitil rebida sisse kaheväravaline edumaa. Nii poolaja seis kui ka lõppresultaat peegeldasid matši pingelisust: 30 minuti täis tiksudes oli seisuks 14:14 ning lõpuvilega jäid tabloole numbrid 27:26, mis rääkisid Serviti kasuks. Serviti resultatiivseim oli Alfred Timmo üheksa väravaga. Talle järgnes Henri Sillaste viie tabamusega.

“Platsil oli kaks võrdset võistkonda. Enda esitusega kuidagi rahule jääda ei saa. Vajakajäämisi oli igal pool: esimesel poolajal patustasime liiga palju tehnilisel poolel, teisel perioodil jäime hätta realiseerimisega,” kommenteeris peatreener Kalmer Musting. “Kiita tuleb vastest! Nad mängisid hästi igas aspektis, kaitse oli sisukas ja rünnak oli hea koostööga. Teist mängu alustame sisuliselt seisult 0:0.”

Pühapäevane, 30. oktoobril toimunud mäng Viljandis algas Servitile raskelt – võõrustaja domineeris ja sarnaselt avakohtumisele kulges kohtumine punkt-punktis või põlvakate kaotusseisus. Esimese poolaja täitudes pidi Serviti tunnistama Viljandi üheväravalist paremust seisuga 15:16. Ent poolajad pole vennad ja juba teise poole alguses sai Serviti hoo sisse, mis ei vaibunudki. Nii nauditi Viljandi ees viie-kuueväravalist edumaad. Mulgid alistati lõppresultaadiga 33:28. Kahe mängu kokkuvõttes edenes Põlva Serviti meeskond koondtulemusega 60:54 edasi kolmandasse ringi. Serviti ridadest viskasid teises mängus enim väravaid Henri Sillaste kaheksa ja Sander Sarapuu seitse väravaga.
 
“Esimesel poolajal oli meil raske mängu sisse saada. Me ei olnud heas mängurütmis, vastane seevastu oli kohe esimesest minutist saati sõiduvees. Meeskonna tugevus sõltub sellest, kuivõrd ühtselt mängitakse kaotusseisus, kas meeskond suudab rahu säilitada ja kõvasti tööd tehes vahemaa tasa teha,” võttis peatreener Musting korduskohtumise esimese poole kokku. “Teine pool läks ladusamalt, saime kaitse toimima ja esimesed 15 minutit oli perfektne võistkondlik kaitse. See pani aluse edasisele edule. Peab mainima ka skooritegijaid Timmot, Kaset, Sillastet, Sarapuud ja Varulit. Võistkonna vaim oli väga kõva täna.”

Foto (autor Taavi Nagel): võistkondlik kaitse oli see, mis pani Põlva Serviti võidule aluse.

eu