Uudised

Uudised

Käsipalli meeste karikavõistluste finaalturniiril kaks põlvakate meeskonda
2022-11-10 08:21:00

Kolmapäeval, 9. novembril selgusid Eesti meeste käsipalli karikavõistlustel kõik finaalturniirile pääsejad.

Kui esiliigas palliv Põlva Arcwood oli oma koha juba varasemalt kindlustanud, siis kolmapäeval läksid finaalikoha eest võitlema HC Kehra/Horizon Pulp&Paper - SK Tapa/N.R. Energy, Põlva Serviti - Valga Käval ja Viljandi HC - Mistra.

Valgas toimunud korduskohtumises olid Serviti ja Valga vahel asjad sisuliselt otsustatud. Matš sujus sarnaselt avamänga – poolajaks oli seis 28:10 ja mängu lõppedes seisid tablool numbrid 49:19 põlvakate kasuks. Serviti edenes kindlalt karikasarja kolmandasse ringi koondtulemusega 113:35. Kümne väravaga aitas Servitit Andris Celminš, üheksa viskas Mathias Rebane, seitse Tõnis Kase ja kuus väravat Sander Sarapuu.

Viljandis kontrollis koduvõistkond matši ning kahe kohtumise kokkuvõttes püsiti mugavas eduseisus. Mängu lõppseisuks jäi 22:21 ja kahe mängu kokkuvõttes oli Viljandi HC parem Mistrast 46:42. 

SK Tapa ja HC Kehra pakkusid tõelise trilleri. HC Kehral oli korduskohtumiseks Tapale esimesest mängust kaasa võtta napp üheväravaline edu. Kohtumine kulges väga võrdselt vaheldudes viigi ja Tapa eduseisu vahel. Finaalturniirile pääseja otsustasid käsipallis juba tuttavaks saanud "mängumeeste minutid". Palluritel olid närvid nii pingul, mida demonstreeris ohtralt “punaste kaartide” jagamine – kehrale üks, võõrustajatele kolm. Viimasel hetkel oli Kehral veel võimalus mäng viigistada ning end finaalturniirile vedada, kuid võõrustajate värava suul tegi karistusviske tõrje Mikola Naum ja kodumeeskond sai rõõmupidu alustada. Lõppskooriks jäi 28:27. Koondtulemusega 61:61 edenes Final Fourile siiski SK Tapa/N.R Energy, kes viskas võõral väljakul rohkem väravaid.

Seega 25. - 27. novembrini toimuvale karikavõistluste finaalturniirile pääsesid Põlva Arcwood, kes oli juba eelnevalt alistanud HC Tallinna koondseisuga 60:53, Põlva Serviti, Viljandi HC ja SK Tapa/N.R Energy. Final-Fouri toimumise koht ning paarid selguvad lähiajal.

Foto (arhiiv, autor Taavi Nagel): mänguhetk Serviti - Valga esimesest kohtumiset.

eu