Uudised

Uudised

Õuesliikujate hooaeg on alanud
2023-04-26 20:59:00

Eesti Kepikõnni Liidu poolt pakutavad Kepikõnni Ekspressi koolitused on juba aastaid olnud üle Eesti väga populaarsed.

 

Haarates kõndides kätte käimiskepid, on võimalik tavalisele käimisele lisada olulisel määral koormust. Kepikõnd tundub küll lihtne, aga selleks, et kogeda selle ala eeliseid, tasub tähelepanu pöörata õigele tehnikale. Kepikõnni Ekspress kujutaski endast kepikõnni algkoolitust, mis mõeldud igale soovijale sõltumata soost, vanusest või treenitusest. Osalemiseks ei olnud oluline varasem kokkupuude kepikõnniga. Oodatud olid ka need, kes olid kepikõndi harrastanud, aga soovisid saada tehnika, treeningute või muu kohta spetsialisti nõuandeid.

25.-26. aprillil väisas KEPIKÕNNI EKSPRESS Põlvamaad. Põlvas ja Räpinas toimunud ekspress-seminaridel osales kokku 83 liikumisharrastajat. Praktiliste seminaride raames anti osalejatele lühiülevaade kepikõnni  algtõdedest, misjärel asuti juba ise harjutamise juurde. Kõnnihetkedele vahelduseks pikiti erinevaid funktsionaalseid, arendavaid harjutusi, vahendiks kõnnikepid. Eesti Kepikõnni Liidu kepikõnnitreener Janne Tomberg vastas koolituse ajal meeleldi kõikidele küsimustele, mis puudutasid kepikõndi, harjutamist, varustust. Juhendaja pidas eriti oluliseks seda, et kõik koolituse läbinud saaksid selgeks õige tehnika, mida ka sõbrale/sõbrannale õpetada.

Koolitustundide õnnestumistele aitas kaasa soe ja päikseline kevadilm. Õuesliikujate hooaeg on alanud!  Nähtavaks-kuuludavaks saavad paljud ärkava-tärkava looduse poolt pakutavad pildid-lõhnad-hääled. Liikumine ja värkse õhk on kättesaadavaim eliksiir tervisele.

eu