Uudised

Uudised

Terve Eesti spordib Rakveres
2023-07-06 15:16:00

Eeloleval nädalavahetusel toimuvad Eestimaa suvemängud on iga nelja aasta tagant korraldatav spordisündmus, mis toob osalema igas vanuses ja oskustega inimesi. 8. ja 9. juulil toimuvale spordipeole on registreerunud ligi 3000 osalejat. 

Väge täis Rakverre tulevad võistlema kõikide maakondade esindused, osalejaid on 60st omavalitsusest. Spordialadega alustatakse laupäeval kell 10. Kavas on 28 spordiala, mille toimumise ajakava leitav: https://joud.ee/et/voistlused/16.-eestimaa-suvemangud/3/16-esm-ajakava
Kõige rohkearvulisemalt on esindatud kergejõustiklased, keda on erinevatel aladel osalemas üle poole tuhande, jalgrattakrossis võistleb ligi 200 sportlast, orienteerumises tuleb starti pea 300 erinevas vanuses osaleja. Viimastel aastatel kiiresti harrastajaskonda suurendanud kettagolfis osaleb ligi 200 mängijat. Meeldiva üllatuse valmistab võrkpalli võistlustel osalejate arv: meeste võrkpallis läheb väljakule 28, naiste võrkpallis 20 võistkonda. Esmakordselt kavas oleval rannavolle võistlusel osaleb 13 mees- ja 19 naispaari.  Suvemängude raames peetakse maha ka korralik 3×3 korvpalliturniir, millest võtab osa 28 meeste ja 13 naiste võistkonda. Petangi turniirist võtab osa rekordiline 40 võistkonda, sama palju võistkondi istub mälumängu laua taha.

Eesti spordikorralduses on väga vähe neid võimalusi, kus maakonna erinevate omavalitsuste ja erinevate spordialade harrastajad saavad esineda ühtse esindusena. Põlvamaa on esindatud kõigi kolme vallaga, kokku osalejaid ligikaudu 180. Kaasa lüüakse käsipallis, korvpallis 3x3 naistele ja meestele, võrkpallis naistele ja meestele, rannavolles naistele ja meestele, õhrelvadest laskmises, jahilaskmises, kergejõustikus, mälumängus, jalgrattakrossis, orienteerumises, tennises, kettegolfis, petankis, sulgpallis, juhtide võistluses, spordijuhtide võistluses.

Linnarahvas ja Rakvere külalised, eranditult kõik soovijaid saavad alates kella 12st osaleda Jõudi hoovimängudel, mis toimuvad Rakvere spordihalli juures. Samast antakse kell 13 start Tarva retkele. Suvemängudel osalevatele sportlastele saab kaasa elada ja tervitada neid ka laupäeva õhtul lõbusas rongkäigus ning osaleda Vallimäel toimuval rahvapeol, kus meeleolu aitab luua ansambel Justament.

Suvemängudele on võimalik kaasa elada ka otseülekannetes, mis on leitavad https://play.saundland.ee/joud   
Tulemused on nähtavad: https://joud.ee/et/voistlused/16.-eestimaa-suvemangud/3/tulemused

16. Eestimaa suvemängude patroon on president Alar Karis.
16. Eestimaa suvemängud korraldab Eestimaa Spordiliit Jõud koostöös Rakvere Linnavalitsuse ning Lääne-Virumaa Spordiliiduga.

Mängud on suurepärane võimalus igal kogukonnal kaasa lüüa, kohtuda uute inimestega, tutvuda Rakvere erinevate sportimisvõimalustega. Kokkuvõttes on Eesti suvemängud fantastiline spordisündmus, mis pakub midagi kõigile, staažikatest harrastajatest algajateni.

Fotol (spordiliidu arhiivist) meenutus 2011. aastal Rakveres toimunud  13. Eestimaa Suvemängude laskevõistlustest.

eu