Uudised

Uudised

Balti liiga käsipallis alustas
2023-09-24 21:07:00

Serviti sai kirja nii võidu kui ka kaotuse.

23.–24. septembril startis Põlva Käsipalliklubi esindusmeeskond Serviti Balti liigas. Mesikäpa hall kihas kogu nädalalõpp, sest mõlemad Serviti matšid leidsid aset kodusaalis. Laupäeval võõrustas Serviti Mistrat, keda võideti pärast keerukat esimest poolt üldresultaadiga 33:29 (12:17). Pühapäeval astus Serviti üles Viljandi vastu, kellele jäädi kahe väravaga alla – seisuga 30:32 (15:13). Kokkuvõttes teenis Serviti kahe kohtumise lõikes ühe paari topeltpunkte, sest sel hooajal lähevad Eesti klubide vahelised Balti liiga kohtumised kirja ka meistriliiga tabelisse.

Esimene kohtumine, kus vastaseks oli Mistra, valmistas korralikult närvikõdi. Kui esimesel poolajal jäid Põlva mängumehed seisuga 12:17 külalisvõistkonnale alla, siis teisel poolajal vajutati gaasipedaali ning vastane edestati lõppskooriga 33:29.
Suurimaks väravakütiks oli Jürgen Rooba kaheksa väravaga ning 100%-lise resultatiivsusega karistusvisetel – viis viset viiest pääses Mistra puuriluku seljataha. Hendrik Varul viskas seitse väravat, Henri Sillaste kuus ja sel hooajal meeskonnaga liitunud leegionär Stanislav Kholodiuk neli väravat.

Pühapäeval läks Serviti vastamisi Viljandi HC-ga, kes sõitis Põlvasse Riiast, kus eelneval päeval võideti ASK Zemessardze/LSPA suureskoorilises mängus seisuga 39:23. Traditsiooniliselt oli ka seekordne Serviti ja Viljandi heitlus tuline ja tasavägine. Esimesel poolajal rabeles Serviti kaotusseisust välja ja võitis poolaja seisuga 15:13, kuid mängu teine pool oli ebastabiilne, mistõttu tuli tunnistada Viljandi 32:30 paremust.
Sel korral viskas enim väravaid Tõnis Kase, kes realiseeris kaheksa viset. Jürgen Rooba viskas viis väravat ja Mathias Rebane neli.

“Olukord on selline, et meie mäng on väga-väga kõikuv. On perioode, kus mängime täiesti kenasti – koostöö toimib nii kaitses kui ka rünnakul päris hea. Ent siis on jälle selliseid perioode, kus logisevad kõik asjad: koostöö, väravavahtide töö, kaitse, rünnak. Kui vaadata kõiki nelja ametlikku mängu, mis sel hooajal seni peetud, siis kõik on suhteliselt ühe stsenaariumiga. Tahaks ikkagi stabiilsemat mängu, kuid paraku praegu on nii,” kommenteeris peatreener Kalmer Musting ülevaatlikult. “Peab lootma, et asjad lähevad paremaks. Edasised mängud teevad meid tugevamaks ja stabiilsemaks.”

Värske koosseis on aktsioonis juba 28. septembril kell 19:00, kui võõrsil kohtutakse SK Tapaga.

Fotol (autor Merlin Raudkett/Eesti Käsipallilii) hetk Serviti ja Mistra vahelisest heitlusest, aktsioonis põlvakas Alfred Timmo.

eu