Uudised

Uudised

HELKURKÕND tuletas meelde – OLE NÄHTAV
2023-10-13 11:36:00

Neljapäeva, 12. oktoobri õhtu hakul startis nooruslik kõnniseltskond 3,2 km pikkusele rajale Põlva linna tänavatel. 

Päevane tuulte ja vihmamöll taltus ning traditsiooniline kõnd algavas õhtuhämaruses linnatänavatel oli meeldetuletus – alanud on aasta pimedam aeg. Jalakäijana ole liikluses nähtav ja autorooli keeraja, ole sinagi tänavaliikluses ja asulalähedastel teedel tähelepanelikum.

Liikluses osalemine - ollakse enamalt kursis ja vastused küsimustele tulevad kärmelt. Tegutsemine kriisiolukorras - jäädakse kidakeelseks. Sellekohaseid nõuandeid andis Päästeameti ennetustöö osakonna juhataja Janika Usin. Janika oli abiks kõigile huvilistele OMA KRIISIPLAANI koostamisel. Ja neid polnud vähe! Teda rõõmustas, et just noored pered tundsid teema vastu elavat huvi. 
Tänusõnad Kaire Zoppile, kes võimaldas osalejatel teada saada esmastest tervisenäitajatest.
Tänusõnad Põlva valla Noorsootöö Keskusele – noorte tehtud küpsised ja tee andsid rajalt naasenutele kosutust.

Peakorraldaja PÕLVA TERVISEKLUBI eestvedaja Reet Külaots tõmbas joone alla kogu liikumishooajale. Alustati aprillis kÕNNikolmapäevakutega, kus üheksal etapil lõi kaasa 139 erinevat inimest. Neid, kes lõid kaasa kõigil etappidel, oli seitse. Kaheksal etapil osalejaid oli kuus. Kõigile neile tunnustuseks liikumisaasta meepurk SINU TERVISEKS.
Septembrikuisel LIIKUMISPÜHAPÄEVAKU orienteerumismängul avastas Põlvat erineva nurga alt poolsada inimest. Osalejaskonnas andsid rõõmustavalt tooni pered. Neile kuuele vaprale perele liikumisaasta tort. Helkurkõnnil osalejate vahel loositi hooaja temaatilisi auhindu – helkurid, helkurpaelad, buffid.
Helkurkõnni korraldust toetasid Põlva vald, Põlva Kultuuri- ja Huvikeskus, Põlva Maakonna Spordiliit.

TÄNUSÕNAD KÕIKIDELE OSALEJATELE JA TOETAJATELE!
TUGITOOLIVABA ÕHTUTUND VÄRKSES ÕHUS ON ODAVAIM JA KÄTTESAADAVAIM VAKTSIIN OMA TERVISE HOIDMISEL JA TUGEVDAMISEL.

Helkurkõnd Põlvas. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees
 

eu