Uudised

Uudised

Raido Uibos -  Eesti meister dartsis
2023-11-12 17:36:00

Laupäeval, 11. novemberil selgusid Tartus VII Eesti meistrid dartsis. Osales rekordarv noolemängijaid - mehi 130 ja naisi 20. Laheda Spordiklubi oli esindatud 9 noolemehega.

Mehed olid jagatud 32 alagruppi, kust edasi sõelmängudele pääses 2 paremat. Laheda meestest õnnestus see kuuel - alagrupi võitsid Riho Vaikmäe, Raido Uibos, Marten Kahar ning II kohaga pääsesid edasi Alar Raha, Pätrick Kahar ja Ragnar Raag.

Kui oli mängitud sõelmängude 2. ring, siis polnud Laheda Spordiklubi jaoks seisud kõige roosilisemad. 16 parema hulka oli jõudnud ainult üks mees - RAIDO. Veidi põhjalikumalt tema teekonnast. Alagrupis alistas Raido kõik oma kolm vastast seisuga 4:1. Sõelmängude esimeses ringis ehk 64 parema hulgas sai ta oma esimeseks vastaseks Alvar Paia, kelle alistas seisuga 4:2. 32 parema hulgas oli pinget rohkem kui küll, sest mäng läks otsustavasse legi, mis õnnestus meie mehel paremini ja seisuga 4:3 alistati Patrick Pässa. 16 hulgas tuli võit veidi lihtsamalt, kui 4:1 alistus Sander Kronberg.
8 parema seas õnnestus Raidol kõik ja seisuga 5:0 alistus Vahur Luuk, kes enne seda oli teelt kõrvaldanud nii mõnegi valusa käega konkurendi.Poolfinaal Erki Sellingu vastu pakkus taaskord pinget ja närvikõdi. 6 võiduni mängitavas mängus jäi Raido taha 4:5, kuid suutis raskest seisust välja tulla ja vormistada võidu 6:5.
Lõpuks FINAAL: RAIDO UIBOS - TARMO SAAR. Finaali atmosfäär ja saalis viibinud inimeste arv meenutas natukene juba telerist nähtavaid suurturniire. Rahvas istus lava ees laudades ja kisas kaasa ja ergutas oma lemmikut. Peab mainima, et Raido kasuks tehti lärmi rohkem! Finaali esimese legi võitis Raido, kuid seejärel haaras initsiatiivi Tarmo, kes asus juhtima 4:1 ja 5:2. Sellest hetkest muutus kõik. Raido ei kaotanud enam ühtegi legi ja numbritega 7:5 krooniti Eesti meistriks 2023 - RAIDO UIBOS (avafotol, Laheda Spordiklubi arhiiv). See on ka Laheda Spordiklubi suursündmus - esimene MEISTER klubis!

Meeste turniiri parimad: I koht Raido Uibos (Laheda), II koht Tarmo Saar (Koeru), III koht Kenneth Herm (Murphy) ja Erki Selling (Saturn).
Naiste turniiri parimad: Marika Sarrapik (Murphy), II koht Triin Timmermann (Härjasilm), III koht Hanna Elisabeth Tiisler (Tartu) ja Kärt Hallikas (Saturn).

Tulemused leitavad: https://tv.dartconnect.com/event/viieestimeestriv23/matches

eu