Uudised

Uudised

Käsipalli Balti liigas Servitile kaks võitu.
2024-02-26 09:46:00

Nädalavaehtusel toimus käsipalli Balti liigas kaks mängudevooru. Põlva Käsipalliklubi esindusmeeskond Serviti oli mõlemas mängus võidukas.

Laupäevases, 24. veebruari mängus Kaunase Granitas-Karysega kohtunud Põlva Serviti alistas kodumeeskonna tulemusega 32:29 (13:13). Kohtumine oli algusest saati pingeline ja tasavägine. Mõlemad pooled said esimesed väravad kirja alles 2. minutil, misjärel läks Serviti viivuks Henri Sillaste väravast juhtima. Granitase meeskond haaras juhtpositsiooni enda kätte ja 7. minutiks oli Serviti 2:4 taga. Viigistajaks oli Sillaste, kes viskas 9. minutil seisuks 4:4. Esimese poolaja lõpuni mängiti kassi-hiire mänu ning poolajale mindi seisul 13:13.  Viigi tõi Servitile Stanislav Kholodiuki värav, mis jäi esimest poolaega ka lõpetama.
Teisele poolajale läks Serviti peale energiliselt: Tõnis Kase, Jürgen Rooba ja Anatolii Chezlov viisid meeskonna koheselt 3 väravaga ette. 40. minutiks olid skooritablool numbrid 20:19 Servitile ja 45. minutil 23:23. 48. minutil üheväravalisse kaotusesse langenud Serviti tõusis minut hiljem liidriks, kui Alfred Timmo esmalt seisu viigistas ning Hendrik Varul meeskonna ühega juhtima viis. 52. minutiks oli skoor 27:25 Serviti kasuks. Sama seis püsis 3 minutit kuniks Granitas järjekordse värava kirja sai. Serviti ei murdunud pinge all ja võttis 3-väravalise võidu skooriga 32:29.

Serviti eest viskas enim väravaid Jürgen Rooba, kelle nimele jäi seekord 12 väravat. 5 väravat viskas Henri Sillaste.

“Oli raske mäng. Esimene poolaeg hästi välja ei tulnud, andsime vastastele lihtsaid võimalusi ja teenisime palju eemaldamisi. Jõu ja tahtmisega võtsime mängu ära. Kõige olulisem on see, et saime võidu kätte,” kommenteeris Serviti peatreener Kalmer Musting.

Pühapäevases, 25. veebruari kohtumises alistati Vilniuse VHC Šviesa. Serviti oli kodumeeskonnast parem skooriga 31:29 (16:11). Sarnaselt eelmise päeva mänguga Kaunases rullus kohtumine Vilniuse Šviesaga lahti põneval moel. 3. minutiks oli seis vaid 1:1. Seejärel hakkas Serviti mäng hoogu koguma ning 5. minutiks oli skoor 4:1 Eesti klubile. 10. minutiks oli vastasmeeskond teinud spurdi ja Serviti edu oli vaid üheväravaline seisuga 5:4. Jürgen Rooba, Alfred Timmo ja Henri Sillaste väravad päästsid Serviti viigiseisust ning nõnda oli 15. minutiks seis 9:6. Eelmise päeva väsitav lahing andis Serviti meestes tunda - vahemaad hoida ei suudetud ning sedasi oli matši 20. minutiks seis 10:10 viigis. Poolaeg ei olnud veel lõppenud - võõrustajad läksid ühega juhtima. Põlva võistkonna tõi kaotusest välja Tõnis Kase värav, misjärel tegi skoori Sander Sarapuu, viies Serviti 12:11 ette. Põlvakad said mõõnast üle, edasi lisati vaid jõudu juurde. Keerukas esimene poolaeg võideti seisuga 16:11.
Teisel poolajal pani Šviesa Servitile surve peale. 10 minutit oli mängitud, kui Serviti 5-väravalisest edust oli järele jäänud vaid üheväravaline, numbriteks 20:19. Šviesa spurdile vastas lõpuks Rooba, kelle järel said väravad kirja ka Hendrik Varul ja Sillaste. Nõnda oli 45. minutil skoor 24:19 Servitile. 50. minutil 29:22 juhtinud Serviti jäi aga 29. värava peale seisma. Samas Šviesa valmistus järjekordseks spurdiks. 56. minutil oli Serviti eest vaid 3 väravaga, ent 2 järjestikust väravat Roobalt lunastasid Serviti pingelisest olukorrast. Serviti vormistas võidu numbritega 31:29.

Serviti ridadest tegi taaskord suurepärase mängu Jürgen Rooba, kes viskas 13 väravat. 4 väravaga panustasid Alfred Timmo ja Tõnis Kase.

“Eks piisav edumaa kindlasti uinutas natuke ja võtsime vastu pisut kiirustatud otsuseid, eksisime ja vastased said uuesti mängu sisse,” kommenteeris Rooba. “Aga suures pildis oli mäng meie dikteerida ja meeskond näitas head esitust.”

Üldtabelis on Servitil kirjas 18 punkti. Enne põhiturniiri lõppu ootab meeskonda ees veel kaks kodumängu: 2. märtsil 17:00 võõrustab Serviti põhiturniiri eelviimases mängus HC Dragunast, 9. märtsil 16:00 toimub Mesikäpas põhiturniiri viimane mäng, vastaseks ZRHK Tenax Dobele.

Foto (VHC Šviesa/Baltic Handball League): sel nädalavahetusel 25 väravat visanud Jürgen Rooba.

eu