Uudised

Uudised

Põlva Serviti krooniti Eesti meistriks
2022-05-20 09:31:00

Neljapäeval, 19. mail lõppes Eesti käsipalli meistrivõistluste meeste meistriliiga. Mesikäpa hallis krooniti Eesti meistriks Põlva Serviti, kes viimases mängus alistas HC Tallinna 36:28 (20:12).

Ehkki Põlva Serviti oli kindlustanud kulla ja HC Tallinn pronksi, jätkus hooaja viimases mängus pinget ja emotsiooni. Kõige tähtsamaks märksõnaks ilmselt tõsiasi, et tegu oli Serviti legendaarse kapteni ja Eesti rahvuskoondise raudvara Kristjan Muuga lahkumismänguga.

Skoor avati kiirelt – Tõnis Kase leidis Armis Priskuse väravasuu üles juba enne esimese mänguminuti lõppu. Anatolii Chezlov sai samuti käe valgeks, Tallinn teenis esimese punkti mängu teisel minutil. Neljandaks minutiks oli Serviti kaheväravaline edumaa kadunud, sest seis oli viigis 3:3.  Mõnda aega mängiti ühe-kaheväravaline eduga. 15 minutil näitas tabloo aga seisu 12:9 - Serviti oli hoogu sisse saamas. Sellele aitas kaasa kodupubliku võimas ning häälekas toetus ja puuriluku Eston Varuski kindlus väravas. Skooritabloo muutus vahelduvalt, aga väljakuperemehed ohjasid käest ei lasknud ja kasvatasid edu järjekindlalt. Neli minutit enne esimese poolaja lõppu olid põlvakad 19:12 ees.  Tallinn seevastu oli raskustes realiseerimisega, väravatepõud kestis kuni poolaja lõpuni. Poolajale mindi seisult 20:12.

Tallinn alustas teist poolaega hoogsalt, lähemale siiski ei saadud, Serviti võitis 36:28 ja kapten Muuga võis meistrikarika pea kohale tõsta. Päevakangelane ise viskas kaks väravat, põlvalaste täpsemad olid Mathias Rebane seitsme ja Varul kuue tabamusega. Tallinna kasuks tabas Barõlov seitse ja Lees kuus korda.

“Täna oli hooaja vormistamise mäng. Sellist füüsilist võitlust nagu eelnevates mängudes Tallinnaga ei olnud, aga mängu oli ja mänguilu oli ka kohati. Jään meeskonnaga rahule ja meeskonna lahkuvale kaptenile tehti hea lahkumiskingitus võidu näol. Sellist üleliigset pinget polnud,” kommenteeris peatreener Kalmer Musting. “Uusi eesmärke hooajaks veel sõnastada ei oska. Kõigepealt tuleb meeskond järgmiseks hooajaks komplekteerida, kindlasti peame ka eelarve kokku saama. Kui need asjad on paika pandud, siis saab alles eesmärgid sättida. Arvan, et see saab olema augustikuu jutt,” sõnas peatreener uue hooaja kohta.

“Tänasele mängule ei lähenenud otseselt erilisemalt ega teistsugusemalt. Isegi mängu algus oli selline täitsa tavaline, aga kui mäng käima läks ja esimene vile tuli ära, siis tekkis selline erilisem tunne küll, “lausus viimast korda kapteni rollis olnud Kristjan Muuga. “Võitsime, teadupärast on käsipall võistkonnamäng ning hooajale sai hea punkt pandud,” võttis Muuga rõõmsalt kohtumise kokku.

Peatreener Kalmer Mustingu kasvandikuna veetis Kristjan Muuga oma sportlaskarjääri Serviti ridades ning tegi Serviti vormis kaasa lausa 21 hooaega, mille jooksul tuli paremäär kahel korral Balti liiga võitjaks, 13. korral Eesti meistriks ning kaheksal korral karikavõitjaks. Oma esimese tiitli võitis Kristjan koduklubi särgis juba 17-aastaselt 2002. aastal. 2021. aastal jõudis ta Servitiga Euroopa klubide karikavõistlustel (EHF European Cup) kaheksa parema hulka. Meeskond, toetajad ning fännid tänavad Kristjanit ühiste mälestuste eest spordiplatsil!

Meistriliiga lõplik tabeliseis:
1. Põlva Serviti
2. Viljandi HC
3. HC Tallinn
4. HC Kehra/Horizon Pulp&paper
5. Raasiku/Mistra
6. SK Tapa

Paremad väravakütid: Vahur Oolup (Tapa) – 117, David Mamporia (Kehra) – 104, Ott Varik (Viljandi) – 102, Kaspar Lees (Tallinn) – 98, Henri Sillaste (Serviti) – 97, Vladislav Naumenko (Raasiku) – 95, Hendrik Koks (Viljandi) – 88 ja Danil Gumjanov (Kehra) – 86 väravat.

Meistriliiga sümboolne koosseis:
Väravavaht – Rasmus Ots (Viljandi HC), paremäär – Ott Varik (Viljandi HC), paremsisemine – Andrei Basarab (Viljandi HC), mängujuht – Hendrik Koks (Viljandi HC), joonemängija – Hendrik Varul (Põlva Serviti), vasaksisemine – Vahur Oolup (SK Tapa), vasakäär – Henri Sillaste (Põlva Serviti). Parim kodumängude korraldus: Põlva Serviti.

Eesti käsipalli meistrivõistluste meister 2022 Põlva SERVITI:
Jürgen Lepasson, Sander Sarapuu, Tõnis Kase, Kristjan Muuga, Markel Veiko, Otto Karl Kont, Mathias Rebane, Raiko Rudissaar, Eston Varusk, Henri Sillaste, Arturs Meikšans, Anatoli Tšezlov, Ülljo Pihus, Indrek Neeme, Henri Hiiend, Andris Celminš, Carl-Eric Uibo, Robin Oberg, Hendrik Varul. Treenerid ja esindajad - Kalmer Musting, Rein Suvi, Allar Lamp, Ly Kamja, Anu Raag, Peep Päll, Andres Neeme.

Põlva Serviti tänab nii toetajaid kui fänne meeldejääva hooaja eest!
Kohtume saalis juba uuel hooajal!

Foto autor Helin Potter.

eu