Uudised

Uudised

49. Põlva karikavõistlused laskmises
2023-04-04 09:38:00

Põlva Laskespordiklubi võõrustas 1.-2. aprillil Põlva Spordihoone lasketiirudes meie laskespordi paremikku.

Osalejad olid  Elva Laskespordiklubist, Narva Laskespordiklubist, Kaitseliidu Laskespordiklubist MäLK, Kaiu Laskurklubist, Viljandi Laskurklubist, Spordiklubist Haapsalu, Järvamma Laskespordiklubist, Ülenurme Gümnaasium Spordiklubist, Viimsi Laskeklubist  ja loomulikult kohalikud, Põlva Spordikooli ning Põlva Laskespordiklubi laskurid.

106 tulemuse juures oli viis suurmeistri ja üksteist meistrinormi täitjat. Sel aastal võitsid karikad jäädavalt oma valdusesse (pead olema võitnud kolmel järjestikusel aastal) Heili Lepp (KL Mälk) harjutuses 30+30 lasku liikuvasse märki ning Susanna Sule (Kaiu LK) harjutuses 60 lasku õhupüssist.
Harjutuses 3x40 lasku standardis püstitas Meelis Kiisk Elva Laskespordiklubist Põlva lasketiiru uue rekordi - 1173 silma.

Põlvakatest näitasid esikolmiku väärseid tulemusi:
Mariliis Tiisler 2. koht harjutuses 60 lasku õhupüstolist,
3. koht harjutuses 30+30 lasku spordipüstolist
Erki Sillakivi 3. koht olümpiakiirlaskmises (võitis ekspõlvakas Peeter Olesk, kes nüüd esindab Kaitsejõudude spordiklubi);
Aivar Kuhi 3. koht harjutuses 60 lasku lamades

Eriauhinnad:
parim püstolilaskur    - Marja  Kirss Viljandi Laskurklubist
parim püssilaskur     - Meelis Kiisk  Elva Laskespordiklubist

Võistluste avapäeval kogunes Põlva Spordihoone kauaaegse juhi Anne Vasariku eestvedamisel Metsa 7 hoonesse arvukas seltskond – endised spordihoone rentnikud-asukad: spordikomitee, vetelpäästeühing, spordiliit, Autom, Põlva kolhoosi Spordikool, kaitseliit ja loomulikult laskurid, isegi kolme põlvkonna jagu laskureid ja nende juhendajad. Tähistati Põlva Spordihoone 50. sünnipäeva. Avati näitus, mis kajastas spordihoone elulugu läbi viie aastakümne, alates maja ehitamisest, hiilgeaegadest, kui kajastades remondiootuses maja ümber käivat tralli.
Spordihoone 50. sünnipäeva ja 49. Põlva laskmise karikavõistluse korraldust toetasid  Eesti Kultuurkapital, Põlva vald, Põlva Maakonna Spordiliit, Põlva Spordikool, NICANOR  TECHNOLOGIES, Kanepi Kultuurimaja Naiskodukaitse Põlva Ringkond, CHARLOTT, Põlva Laskespordiklubi. TÄNUSÕNAD KÕIGILE!
 

Anne Vasarik
Peakorraldaja
 

eu