Uudised

Uudised

Põlva Serviti - käsipalli Balti liiga võitja
2023-04-17 12:48:00

Nädalavahetusel võõrustati Põlva Mesikäpa Hallis käsipalli Balti liiga finaalturniiri.

Laupäeval, 15. aprillil kohtusid esimeses poolfinaalis Serviti ja Leedu meister Vilniuse Šviesa. Kuigi Serviti kindlustas vahepeal juba kaheksaväravalise edumaa, pakkus vastane äärmiselt visa mängu, mida oli näha ka lõppskoorist 36:35 (21:16). Tiimi aitasid finaalile lähemale meeskonna parimaks valitud Alfred Timmo kaheksa väravaga, Jürgen Rooba kaheksa väravaga, Henri Sillaste seitsme tabamusega ja Hendrik Varul kuue väravaga. Saavutatud võiduga liikus Serviti edasi finaali, kuhu jõudis ka teine Eesti klubi Viljandi HC, alistades Läti meisteri ZRHK Dobele Tenax`I 23:22 (12:9).

Pühapäevase, 16. aprilli finaalduell Serviti ja Viljandi vahel oli tuline. Esimesel poolajal läks Serviti kindlalt juba juhtima, vahepeal isegi kuuega. Kuigi Viljandit ei lastud kordagi juhtima, läks teisel poolajal rebimiseks. Lõpptulemusega 27:24 (15:11) tuli võitjaks Serviti. Põlva snaiprid olid Alfred Timmo kuue väravaga, Jürgen Rooba viie väravaga ja nelja tabamusega Henri Sillaste. Henri Hiiend, Tõnis Kase, Hendrik Varul ja Anatolii Chezlov sahistasid väravavõrku kolm korda. Viimati saavutati Käsipalli Balti liiga võit aastal 2010.

Kolmanda koha matšis läksid vastamisi valitsev Läti meister ZRHK Tenax Dobele ning valitsev Leedu tšempion VHC Sviesa. Mängu alguses juhtima läinud lõunanaabrid hoidsid ohjasid enamuse ajast. Alles 10 minutit enne lõppu said ka leedukad esimest korda juhtima ning tõeliselt põnevalt kulgenud viimased hetked suutsid siiski Tenaxi mehed oma kasuks keerata ja riputasid omale pronksmedalid kaela seisuga 27:26.

"Tunne on hea. Mina ja paljud meie noorematest mängijatest ei ole enne Balti liigat võitnud ning suutsime tänases finaalis võtta Viljandilt revanši eelmise aasta eest. Kerge väsimuse pealt hindan meie sooritust täna üheksale pallile kümnest," kommenteeris Hendrik Varul. Jürgen Rooba lisas: "Raskelt tuli aga pidasime selle nädalavahetuse vastu. Pidasime lõpuni vastu mõlemas matšis ja leidsime õiged lahendused. Võin meeskonnaga väga rahule jääda. Eston Varusk aitas meid kõvasti väravas ning Varul ja Timmo rünnaku pool."

Balti liiga All-Star koosseisu pääsesid Henri Sillaste, kes valiti parimaks vasakääreks, Alfred Timmo, kes teenis parima vasaksisemise tiitli, joonemängijaks valiti Hendrik Varul, paremääreks Jürgen Rooba ning parimaks kaitsemängijaks tunnistati Anatolii Chezlov.

Käsipalli Balti liiga meistriks tuldi koosseisuga (avafotol, autor Merilin Raudkett): Jürgen Lepasson, Sander Sarapuu, Tõnis Kase, Robin Oberg, Kermo Saksing, Joonas Vassiljev, Randel Mattias Lepp, Mathias Rebane, Jürgen Rooba, Eston Varusk, Henri Sillaste, Karl Markus Kannel, Arturs Meikšans, Andero Viljus, Anatolii Chezlov, Indrek Neeme, Henri Hiiend, Carl-Eric Uibo, Aron Saarna, Hendrik Varul, Alfred Timmo. Treeneriteks Kalmer Musting ja Rein Suvi. Füsioterapeudid Allar Lamp, Ly Kamja. Klubi president Andres Neeme.

Fotol: (autor Helin Potter/Eesti Käsipalliliit) 2023. aasta käsipalli Balti liiga meister - Põlva Serviti.

eu