Uudised

Uudised

OK Põlva Kobras naiskond – Eesti meister orienteerumise teatejooksus 
2023-05-15 13:34:00

Nädalavahetusel, 13.-14.mail selgusid Eesti mesitrivõistluste medalivõitjad lühirajal 30 vanuseklassis ning meeste ja naiste põhiklassi teatejooksus Kanepi lähedal Hüüdre järve maastikul. 

Lisaks OK Põlva Kobras korraldusmeeskonnale oli laupäevasel lühirajal 403 osaleja seas stardis Kobras klubist ligi poolsada liiget, kelledest jooksid-orienteerusid medalitele:
N14 – 3. Susanna Oras
N35 – 2. Maigi Kähr
N50 – 2. Maret Vaher
N65 – 1. Saima Värton
M16 – 1. Karel Jung, 3. Markus Juhkam
M18 – 3. August Jakobson
M40 – 1. Janek Kähr
M65 – 3. Tõnu Sikkal
Meeste põhiklassi 7-kilomeetrisel rajal oli võidukas Kenny Kivikas (OK Ilves), hõbedale jooksis Lauri Sild (OK Võru), pronksmedali teenis Kristo Heinmann (OK Peko).
Naiste põhiklassi 5,4-kilomeetrisel rajal ei leidunud tõsiseltvõetavat vastast Eesti koondise liidrile, Evely Kaasikule (JOKA). Hõbemedali pälvisMargret Zimmermanni (OK Kape) ja pronksmedali Laura Joonast (OK Võru).

Pühapäeval, 14 mail rivistusid Eesti meistrivõistluste orienteerumise teatejooksudes stardijoonele 29 kolmeliikmelist meeskonda ja 18 naiskonda. Nii meeste kui naiste seas läksid tiitlikaitsjatena rajale orienteerumisklubi Võru esindused.

Naiskondade arvestuses läks teisiti – Põlva Kobrase ankrunaisena tegi suurepärase soorituse eelmisel päeval lühirajal suure vea teinud Annika Rihma, kes ei lasknud ühtegi konkurenti lähemale, vaid kasvatas võidukaks finišiks edu lähima jälitaja ees enam kui seitsmele minutile. Kobrase naiskonnas jooksid esimesi vahetusi Kristel Sibul ja Liis Johanson. Evely Kaasiku oli juba stardist liimist lahti ega saanud seekord oma tööd kaardiga kuidagi sujuma, mistõttu tegi lisaks väiksematele ebakindlustele ka ühe suurema vea ja nii pidi JOKA naiskond viiendat aastat järjest leppima hõbedaga. Pronksmedalid jäid tiitlikaistjatest võrukeste päralt, naiskonnas jooksid Kerstin Uiboupin, Eleri Hirv ja Laura Joonas. Naiskondade arvestuses lõid kaasa ka OK Põlva Kobras II (9.koht) ja OK Põlva Kobras III (13.koht).

Meeste arvestuses ei olnud Lauri Sillal kolmandas vahetuses probleemi kuueminutilise edu hoidmisega. Ankrumehele oli tänane tiitel kümnes Eesti meisritiitel teateorienteerumises järjest ja kokku lausa üheteistkümnes. Märksa dramaatilisem oli võistlus kahvatumatele medalitele, millele pretendeerisid eelkõige mullused hõbeda- ja pronksivõitjad – OK Ilves ja OK Peko. Paraku selgus võistleja kiibist tulemuse mahalugemisel, et Ilvese ankrumehel oli ühest kontrollpunktist selle läbimist kinnitav elektrooniline märge puudu ja see tähendas külma dušši – võistkonna tulemus tühistati. Hõbeda teenis seega OK Peko (Sergei Rjabõškin, Reigo Teervalt, Kristo Heinmann) ja pronksi Rakvere OK (Priit Randmann, Tõnis Laugesaar, Ossi Priks). OK Põlva Kobras I meeskonnad saavutas 9. koha, OK Põlva Kobras II 14. koha ja OK Põlva Kobras III 15. koha.

Fotol (EOL arhiiv) teatenaiskondade esikolmik.

eu